Idag, den 25 augusti, släpper vi den andra låten av tre innan det är dags för Adrian Recordings nya band att släppa debutalbum. Låt oss presentera
 
Surf PhilosophiesHow to Surf
 
Första låten kom i somras och heter Coconut Parfum och är en episk sommarnattseurofori. How to Surf tar med sig sommaren, kyler ner den lite med ljumma fläktar och låter dig blicka ut över havet och vila. 
 
Artist: Surf Philosophies
Låttitel: How to Surf
 
Spotify: https://open.spotify.com/track/7K72qBFX86wW96Ozu5abkx
iTunes:              How to Surf - Single         
Lyssna och ladda ner via Soundcloud: https://soundcloud.com/adrianrec/surf-philosophies-how-to-surf
 
Läs:
Brooklyn Vegan 
HYMN
 
 
Pix: http://adrianrecordings.com/artists/surf-philosophies/
 
Surf Philosophies är först och främst en bild i rörelse. Inspirerade av surfpionjären Tom Blake, så ger man svar på alla frågor som ställs:
 
Vad ser musik ut som?
Hur länge väntar vi på låtar?
Är en låt densamma vid andra lyssningen?
 
Endast genom att vända blad, zappa mellan kanaler och dra våra fingrar längs skärmen kan vi äntligen greppa det ogreppbara. Surf Philosophies utforskar ljuden i Stilla Havets avfallsområden. Alla ljud är älskvärda. Alla låtar är sångbara.
 
Surf Philosophies har en kärlek för lummiga sjömanssånger, ensliga oceanballader, rytmiska arbetssånger, psalmer och undervattensgroove. De letar bland skräp och spillror för att skapa en modern ljudbild till havet.
 
En video till How to Surf presenteras inom kort
 
http://surfphilosophies.tumblr.com
http://adrianrecordings.com
 
The Line of Best Fit
It's a bold move, trying to hold on to new listeners for eight minutes straight, but there isn't a moment where "Coconut Parfum" feels tired. Gently chiming refrains and twinkling echoes give way to euphoric singalong choruses and space-age percussion, before taking a turn towards something entirely darker. 
 
What Else is There?
Under de första takterna när vågskvalp möter ett lojt elpiano skulle man kunna tro att detta ska utmynna i en klyschig chillout-låt. Men så kickar det i gång med bland annat något som låter som en blandning av ett förvrängt vindspel och kyrkklockor. Sång som exploderar i en refräng som omedelbart etsar sig fast i hjärnan. Det här är allt annat än förutsägbart och Surf Philosophies förvaltar det här minuterna mer än väl.
 
Gaffa
Jag är mitt ute i ingenstans, vissa vill kanske kalla det "landet" och visst är det så. Faktum är att jag sitter långt ifrån det grådaskiga kontoret, men hade jag varit på plats vid Järntorget hade Adrian Recordings nya band lik förbannat placerat mig här; vid gräset, vid brisen, vid sjön. Den där bekymmerslösa känslan påverkar allt.
 
Och då är inte Coconut Parfum bara ren glädje och drinkpartner till låt. Den som pulserar så fint (tänk lite Animal Collective och lite Air France) drabbas mot slutet av någon form av panikångestattack och vi lämnas med frågetecken. 7:35 och vad hände? Fascinerande och smått fantastiskt.
 
Adrian Recordings
 
magnus@adrianrecordings.com
 
The Fine Arts Showcase
Den svenska tystnaden
Boeoes Kaelstigen
Andreas Tilliander
The Bear Quartet
Surf Philosophies
Dmitry Fyodorov
Jonas Lundqvist
Edda Magnason 
Björns vänner
Alice Boman
This Is Head
Emil Jensen
Hey Elbow
DÖDEN
Familjen
MF/MB/
YAST
VED
OLD
Cato
RA
 

Unsubscribe / Change Profile 
Powered by YMLP