Bethlehemkerk Bouwnieuwsbrief
Juni 2015 nr 07
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Bouwwerkzaamheden

Buitenkant van de kerk

Kijkje in de kerk

Uitzenden kerkdiensten

En de winnaar is ....
 
Jongeren

Bouwblog: Praatweek

Grand Café 17 juni
 

Tijdelijke eredienst locatie zondag 7 juni:
 
Banckertlaan 130,
1215 RH Hilversum
 

Kerkdienst 7 juni Kerkdienst 7 juni vindt plaats in de Van Hasseltschool aan de Banckertlaan 130.

Thema van de dienst is: "Ben je gelovig of ben je atheïst?"

Eerste lezing:
Habakuk 3: 17a+18
Tweede lezing
Johannes 15: 1-8; 20:30+31

Voorganger:
ds Auke van Nijen

 
Bouwblog deze week:

Praatweek

De koster is inmiddels gestart met haar bouwblog. Op die manier houdt zij u op de hoogte van de vorderingen van de verbouwing. Ook zal zij regelmatig foto’s maken, die op de website gezet zullen worden.

Grand Café bijeenkomst 17 juni
 
Voor wie?
Leden van de verschillende werk- groepen beleidsplan wijkgemeente Bethlehem kerk, de wijkkerkenraad en belangstellenden.
Wat?
Creatieve en interactieve werkvorm om de parels uit de plannen te halen als speerpunten voor onze wijkgemeente
Tijd: 20.00-22.00
Waar?
Meer info:

 
BEZOEK ONZE SITE
Bouwwerkzaamheden
Deze week zijn er veel voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Zo is er gemetseld in de toiletten, overtollige elektra weggehaald, nog een beetje gesloopt, in de toiletten zijn de rioleringen aangesloten. En verder is er veel overleg geweest over de systeemwanden, kleuren en uitvoeringen...
 
Buitenkant van de kerk
Niet alleen binnen wordt er gewerkt, ook de buitenkant krijgt een opknapbeurt. De betonnen elementen worden geschilderd en ook worden de kapotte ramen vervangen.  Daar is inmiddels mee
begonnen door de schilders van de firma Posthumus.

 
Kijkje in de kerk ...


In overleg met de aannemer zal er in juni een kijkmoment worden georganiseerd.
 
U kunt dan zien hoever de verbouwing is gevorderd.

 
 
 
Uitzenden kerkdiensten
Het is gelukt! Vanaf zondag 7 juni kunnen we de kerkdiensten weer uitzenden en opnemen. Met dank aan Maarten die daar weer hard aan gewerkt heeft. Het zijn overigens alleen de audio diensten, de beelden kunnen niet uitgezonden worden, maar via het geluid zijn de kerkdiensten weer te volgen via internet en ook op Zuiderheide kan dat weer.

En de winnaar is ...

De stoelen zijn gekozen en besteld! Het is de blauwe proefstoel (nr.5) geworden. Deze stoel is uiteindelijk als beste uit de stoelentest gekomen, voldoet aan de praktische eisen en is redelijk betaalbaar.De stoel wordt in 4 kleuren geleverd, in rood en donkerblauw, dit zijn de hoofdkleuren.En als accent komen er enkele stoelen in oranje en licht- blauw tussen te staan. Een klein gedeelte krijgt arm- leuningen en de helft krijgt een rekje voor liedboek of bijbel. Er komen 300 nieuwe stoelen die in de kerkzaal, ontmoetingsgedeelte en ruimtes in de zijbeuken worden geplaatst. De overige vergaderzalen herbruiken we de groene stoelen. Op termijn vervangen deze groene stoelen door nieuwe.
 
Jongeren
Zoals vorige week al aangekondigd heeft er een gesprek plaats gevonden tussen een aantal vertegen- woordigers van de jeugd (Floor, Lara en Jelle) over de inrichting van de jeugdruimte. We hebben een aantal kaders af- gesproken en afgesproken dat de tieners gaan shoppen en vervolgens met een voorstel komen.
 
Actueel overzicht van alle data en lokaties van onze kerkdiensten tijdens de verbouwing? Lees meer...