Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijven

 

 

 Nico_5075knip.jpg
Nico van Koesveld
06-29082610
Twitter Blog

 

Geachte relatie,

Wij hebben van u nog geen reactie ontvangen. Met uw huidige hypotheek loopt u onnodig financieel risico, was de kop van de vorige mail. Hierover willen we graag contact met u zodat het duidelijk is hoe uw situatie er nu voor staat.

Een stevige waarschuwing gaf de minister af inzake hypotheken. De hypotheekregels veranderen razendsnel. Dat betekent dat bestaande hypotheken nog tijdelijk aangepast kunnen worden. Na 1 april 2013 omzetten tegen de oude voorwaarden is niet meer mogelijk. U moet dan bij wijzigingen altijd 100% aflossen.

 

Diverse banken kunnen na 15 februari al geen wijzigingsaanvragen meer in behandeling nemen omdat de totale verwerkingstijd ruim een maand in beslag zal nemen. Reageer dus op tijd als u een advies/analyse wenst. 


Hartelijke groet, Nico van Koesveld

E-mail Van Koesveld, persoonlijk schrijven over uw hypotheek 2013

 
Online verzekeren

Vervoer
Auto
Bromfiets
Fiets
Motorfiets
Bestelauto
Vrachtauto

Wonen
Woonhuis
Inboedel
Aansprakelijkheid
Gezinsrechtsbijstand

Vrije tijd
Caravan
Kampeerauto
Pleziervaartuigen
Reis doorlopend

Geldzaken
Huishoudboekje
Sparen
Uitvaart

E-books hulp bij:
Facebook
Linkedin
Twitteren zakelijk

Wie zijn wij
Blog

Voorlichting
Video: Hypotheek Service Abonnement, wat houdt het in en wat krijgt u?
Schriftelijke uitleg over wat kan mij nu gebeuren als de rente vast staat
Video: Wat kan een onafhankelijke adviseur voor u doen?

Omzetten aflossingsvrije hypotheek naar bankspaarhypotheek?
De staatssecretaris heeft besloten dat het tot 1 april 2013 mogelijk is om een aflossingsvrije hypotheek om te zetten in een bankspaarhypotheek. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn indien u door middel van banksparen vermogen wenst op te bouwen, of wanneer u bang bent voor een restschuld.


Nadeel niet aflossen, onder water
Als u niet aflost, zal de woning financieel onder water kunnen komen te staan. Dit is het verschil van de waarde van een woning in Nederland die nu in waarde daalt en de hypotheek die bij niet aflossen gelijk blijft. Dat wil zeggen dat de hypotheek hoger is als de waarde van de woning. Dit kan voor financiële toeslag op de rente zorgen als u de hypotheekrente weer vast wilt zetten.


Nadeel niet aflossen – hogere hypotheekrente door meer risico
Als u een hypotheek van 75% van de waarde van de woning wilt is de rente veel lager dan bij een 125% hypotheek van de waarde van de woning. De bank rekent hiervoor een opslag van zomaar 0,8% , zie onze
rentetarieven tabel. Voor elke €200.000 hypotheek betaalt u dan €1.600 per jaar teveel. Dat is €16.000 per 10 jaar!


Nadeel niet aflossen – geen acceptatie bij goedkopere bank
Bij verlengen van de hypotheek kunt u minder gemakkelijk overstappen naar een goedkopere bank. Banken zullen u in de toekomst met een hogere hypotheek dan de waarde van de woning niet meer accepteren.


Nadeel niet aflossen – woekertoeslag huidige geldverstrekker
Banken zullen bij verlengen van een hypotheek, waarbij u niet over kunt stappen, een veel te hoge rente in rekening kunnen brengen. Dit onder het mom van risicorente omdat uw woning te weinig waard is bij (gedwongen) verkoop om de hypotheek af te kunnen lossen.


Snel checken nu het nog kan

Stuur deze mail retour waarna wij direct actie gaan ondernemen. Of bel 0342-424242


Hypotheekservice abonnement geeft inzicht
Grip krijgen op u financiële situatie kan automatisch met het Hypotheek Service Abonnement. Tevens bespaart u fors op kosten bij een aanpassing omdat uw klantdossier steeds actueel is bijgewerkt.


Let op! Na 1 maart is er geen omzetting meer mogelijk omdat banken minimaal 6 weken de tijd nodig hebben om een bestaande hypotheek om te zetten.

Voor 1 april 2013 dient het compleet geregeld te zijn.

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl -- Twitter - Linkedin