OKTOBER 2017
In deze nieuwsbrief
  • Vernieuwde opleidingspagina live!
  • Fixusopleidingen 2018-2019
  • Open dagen widget
 
 
Vernieuwde opleidingspagina live!
Op 28 september is de vernieuwde opleidingspagina live gegaan! De pagina heeft een hele nieuwe uitstraling gekregen met extra informatie. De belangrijkste wijzigingen op deze pagina zijn:
  • Indicatoren zijn gegroepeerd naar de fase waarin ze belangrijk zijn voor de studiekiezer. Voor de studie (bijv. toelatingseisen en studiekeuzecheck), tijdens de studie (bijv. bsa, doorstroom naar het tweede jaar) en na de studie (bijv. beroepen en werkloosheid).
  • Een 'sticky header' (menubalk die meescrollt met de pagina) met daarin links naar de diverse onderdelen op de pagina. Uit de usabilitytest onder scholieren/studenten is dit als een waardevolle toevoeging naar voren gekomen.
  • Een aantal nieuwe arbeidsmarktindicatoren, zoals het percentage afgestudeerden dat een baan binnen het vakgebied vond en de tevredenheid van afgestudeerden over de carrièremogelijkheden binnen de huidige baan;
  • Een overzicht van de gekozen masterstudies na een wo-bacheloropleiding (alleen beschikbaar voor het wo).
  • Als bron voor de beroepen wordt de Nationale Alumni Enquête (NAE) en de HBO-monitor gebruikt (en niet langer UWV). Hiermee tonen we de beroepen waar de afgestudeerden in werkelijkheid in zijn beland. Het voordeel hiervan is dat het beroep direct gekoppeld kan worden aan de gevolgde opleiding. De beroepenlijst zal bestaan uit startersfuncties.
 
Fixusopleidingen 2018-2019
Instellingen hebben hun fixusopleidingen doorgegeven voor het studiejaar 2018-2019. Al deze opleidingen zijn op Studiekeuze123.nl te vinden via de matchfinder (gebruik filter 'fixusopleiding ja/nee'). Er is ook een totaaloverzicht met alle fixusopleidingen.

Tot 1 december mogen instellingen nog wijzigingen doorgeven aan Studielink met betrekking tot de fixusopleidingen. Onze website en het totaaloverzicht worden daarom elke week ververst.
 
 
Open dagen widget
Studiekeuze123 heeft een open dagen widget ontwikkeld waarmee u de open dagen kalender van Studiekeuze123 zeer eenvoudig op uw eigen website kunt plaatsen.

De widget is eigenlijk een simpelere versie van de kalender en kan als een i-frame worden getoond op een andere website. Vooraf kan worden aangegeven of filters (bijv. stad, instelling) al ingesteld zijn of niet. Ook kan de ideale afmeting worden aangegeven, waardoor de widget mooi past op uw website.
 
Bijeenkomsten
11 oktober 2017 (iedere woensdag)
Spreekuur studiepunten

10 en 12 oktober 2017
Regiobijeenkomst handicap + studie

Bekijk alle evenementen op de
123-kalender voor studiekeuzebegeleiding
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een initiatief van het ministerie van OCW, in samenwerking met studenten en het hoger onderwijs. Studiekeuze123 verzamelt objectieve en betrouwbare informatie over alle erkende opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland.