Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijven

image002
Nico van Koesveld
06-29082610 Twitter Blog

 

Geachte   relatie,

Ondanks de matige economie in de laatste 8 jaren, is er op de beurs een fors rendement behaald. En de economie begint nu pas op gang te komen. Vindt u beleggen een vies woord of overweegt u uw mogelijkheden? Alle gelden in polissen werden ook vaak belegd. Daar deden de meeste Nederlanders blind aan mee en behaalden zo goede rendementen. U kunt het met onze begeleiding ook prima zelf doen, zonder extra risico of hoge poliskosten, een verantwoord rendement behalen. Wij helpen u erbij.
 
Hartelijke groet, Nico van Koesveld

E-mailnieuwsbrief Van Koesveld    Oktober 2017


 
Online verzekeren

Vervoer
Auto
Bromfiets
Fiets
Motorfiets
Bestelauto
Vrachtauto

Wonen
Woonhuis
Inboedel
Aansprakelijkheid
Gezinsrechtsbijstand

Vrije tijd
Caravan
Kampeerauto
Pleziervaartuigen
Reis
Annulering
Reis en annulering
Pechhulp

Geldzaken
Sparen


E-books hulp bij:
Facebook
Linkedin
Twitteren zakelijk

Wie zijn wij
Blog


Spaarrente nul, een alternatief = beleggen
Spaargeld, zonder echte rentevergoeding met 2% inflatie en ruim 1% belastingheffing, teert dit jaar fors in. Beleggen in gedegen grote beleggingsfondsen met een goed rendement en een beperkt risico is het alternatief. Welk risico u mag en wilt lopen wordt afgestemd op uw persoonlijke risicoprofiel. Zo voorkomt u dat u onnodige hoge risico’s neemt. Om uw risicoprofiel te kunnen bepalen brengen we eerst uw situatie in kaart, vragen wij nauwkeurig door welk risico voor u wel acceptabel is en stemmen daar het persoonlijke beleggingsplan op af. We noemen dit beleggen met financiële planning.
Hierover hebben we uitgebreide informatie op onze site staan. Een persoonlijk gesprek zal u verder helpen. Aan een eerste gesprek zijn geen kosten verbonden. Lees verder.


Hoog rendement met beleggen

Onze beleggingen hebben de laatste 5 jaar goede rendementen laten zien. Op een gemengde belegging met een gemiddeld risicoprofiel is 10% behaald. Dit is uitzonderlijk hoog. Met 6% gemiddeld zijn wij ook dik tevreden. Dit is uiteraard geen garantie voor de toekomst, maar geeft wel de mogelijkheden weer. Ook nu zijn wij positief voor de regio Europa en Azië. Beperkt voor Noord-Amerika. Uiteraard dient  beleggen nauwkeurig afgestemd te worden op uw persoonlijke situatie en uw risicoprofiel.


Niet de hele hypotheek aflossen
Is een hypotheek helemaal aflossen financieel verstandig? Wij vinden van niet. Bouwen aan een privé spaarpotje lijkt ons verstandiger. Het nieuwe kabinet belooft ons ook bij een geheel afgeloste hypotheek nog belastingheffing op het huis. Wij geloven erin dat je bij je pensioendatum beter spaargeld (vermogen) kunt hebben. Daarmee kun je altijd nog aflossen, maar ook kun je je leefstijl inrichten zoals jij dit wilt.


Klaverblad A-label
Klaverblad is voor ons het A-label. Een onderlinge verzekeraar zonder winstoogmerk. De slogan “een gewoon goede verzekering” maken ze meer dan waar. Soms iets duurder, vaak veel beter als uitkeren echt nodig is. Steeds meer van onze klant kiezen hiervoor. Op onze speciale site Klaverblad Verzekeringsadviseurs leest u er meer over.

Ook Klaverblad ontkomt niet aan de door de Nederlandse Bank gestelde eisen, dus ook hier een premieverhoging. De hoge kwaliteit blijft gehandhaafd.
Klaverblad verhoging premies


Zelfstandig ondernemer? AVB regelen!
Steeds meer ZZP’s en MKBérs regelen gelukkig een Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven, de AVB. Veroorzaakt de ondernemer of één van zijn medewerkers per ongeluk schade aan iemand anders of aan de bezittingen van iemand anders waarvoor hij aansprakelijk is? Dan kan hij een beroep doen op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven. Lees meer over de AVB. Nu met 30% korting in het eerste jaar.


Waarom hebben wij een kopie identiteitsbewijs nodig?
Simpel, wij willen elke vorm van mogelijke fraude voorkomen. Vanaf 2018 gaat voor banken nieuwe wetgeving gelden (MIFID II). Daarin staat dat alle beleggingsorders van beleggers moeten worden gemeld bij de toezichthouder AFM. In die melding moet ook het nummer van het paspoort of de identiteitskaart van de klant staan. Het nummer van een rijbewijs mag helaas niet. Wilt u meer weten over deze wetgeving? Kijk dan op de website van de AFM.


Voetjes onder tafel en bijpraten
Voor klanten in de regio om Barneveld bestaat voor het komende halfjaar de mogelijkheid om een gratis verzekeringscheck bij u thuis uit te laten voeren. Op kantoor kan dit uiteraard ook. Zo voorkomt u dubbele verzekeringspremies en tevens dat u onderverzekerd bent. Tevens is er aandacht voor uw hypotheek en kunt u al uw overige vragen zoals over pensioen of beleggingsmogelijkheden beantwoord krijgen. Wilt u deze check up nu inplannen, mail ons dan. Ons team is hiervoor versterkt met een extra adviseur.


Verzekeringspremies gaan verder omhoog
Binnen Europa is Nederland een goedkoop verzekeringsland. Daar komt verandering in. Vroeg of laat worden over de gehele linie de premies bij alle verzekeraars verhoogd. De Nederlandse Bank en de Verzekeringskamer hebben ingegrepen, omdat de schadelast hoger is dan de inkomsten van de premies. Daardoor komt de solvabiliteit in gevaar. Deze verhogingen zijn al een jaar aan de gang. De partijen die nog niet geweest zijn komen nog, want de cijfers zijn bij alle verzekeraars gewoon slecht te noemen.

Diverse verzekeraars scherpen de acceptatieregels aan. Nu al zijn er 8 verzekeraars waar jongeren, vanwege de hoge schadelast, niet meer welkom zijn. Er zijn partijen waar de verhoging boven 50% is geweest. Wij helpen u uiteraard met het zoeken naar de best passende verzekeringen.


Van Kampen groep heeft een fors probleemjaar
Bij Van Kampen hebben we het hele jaar al te maken met vertraagde afwerking door de enorme achterstanden. Na de overname door ASR is er hard ingegrepen om het verliesgevende bedrijf weer winstgevend te maken. Veel verliesgevende verzekeringen zijn of worden nog opgezegd en dienen overnieuw  gesloten te worden. Deze verwerking kost veel tijd. Soms is het beter om over te stappen naar een andere partij waar de zaken wel strak voor elkaar zijn, zoals bijvoorbeeld een Klaverblad of ASR direct. Als de zaken bij Van Kampen weer naadloos op elkaar aansluiten, zullen we onze mening bijstellen. Heeft u hier vragen over, stel ze ons gerust. Als u wilt overstappen, kan dat uiteraard.

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl -- Twitter - Linkedin