KRABBEL jaargang 4, januari '11
 
HVHWeetjes
 
Mijke Kanneworff heeft haar training de rest van het seizoen opgeschort om
vrijwilligerswerk te gaan doen in Peru. Mijke volgen kan hier.
 
Jolanda Voskamp is goed op dreef met haar doelstellingen. Ze verbeterde haar 25
jaar oude PR's en schaatste een baanrecord in Haarlem.
 
Jack Kleijne is weer thuis. Door een glibberpartij was zijn enkel gebroken. Met wat meccano- en gipswerk is hij nu aan het herstellen.
 
Heb je een leuk HVHWeetje?
mail ons dan op: redactie@hvhw.nl !
 
 
 
 
 
 
Fredrik Hendriklaan 254 Telefoonnummer: 070-3559061
 
 
 
Headlines
 
 
stukken voor de volgende krabbel dienen binnen te zijn vóór:
1 februari 2011
Je kunt ze insturen naar:
 
Van de Redactie...
Gelukkig nieuw jaar! 
 
We zitten nu zo ongeveer halverwege het winterseizoen en het ziet er naar uit dat dit een geslaagd seizoen zal worden. De Uithof kleurt langzaam maar zeker oranje-blauw nu bijna iedereen in clubkleding schaatst en ook in de uitslagen vallen HVHW-ers goed op.
 
Als redactie kijken we ook terug op een mooi jaar. Het is leuk om van allerlei mensen enthousiaste verhalen te ontvangen over hun schaats- en skatebelevenissen. Blijf dus ook in 2011 jullie stukjes insturen!
 
 
 
 
TC Update 1
Conrad Alleblas, voorzitter van de Technische Commissie van HVHW, doet via de TC Update 6 keer per jaar verslag van interessante en leuke zaken en geboekte resultaten op technisch gebied binnen HVHW. In 1980 sloot Conrad zich, op 10-jarige leeftijd, aan bij HVHW. Als D-junior reed hij zich in de Gewestelijk Selectie van trainer Hans Veldkamp. In 1990 werd hij geselecteerd als reserve voor het EK allround en in 1990/1991 was hij lid van Jong Oranje. Van 1995 t/m 2006 was hij intensief betrokken bij het Schaatsteam Bart Veldkamp. Tegenwoordig is Conrad onder meer de manager van de Amerikaanse topschaatser Shani Davis.
HVHW doet weer mee!
In januari 2009 nodigde voormalig HVHW voorzitter Hans van Oosten mij uit voor een kop koffie bij hem thuis in Voorburg. We spraken onder meer over de stand van zaken bij HVHW en aan het einde van het gesprek had Hans mij overtuigd om een keer met de huidige HVHW voorzitter Rob Metkemeijer in overleg te gaan. Een afspraak in Noordwijk was snel gemaakt. Rob en ik spraken er over om het technisch beleid binnen HVHW nieuw leven in te blazen. Intussen had ik ook Hans Veldkamp in het proces betrokken en samen verbonden wij ons als technische adviseurs aan HVHW.
Het seizoen 2009/2010 gebruikte Hans en ik als een inventarisatie jaar. Wat waren de ambities en mogelijkheden van de schaatsers? Wie waren de trainers? Wat waren hun technische inzichten? Welke programma’s werden er gevolgd? Al snel kwamen Hans en ik tot de conclusie dat ...

 
 
 
 
 
In Memoriam Esther Jong
Esther Jong een verdienstelijk HVHW schaatsster is op 39 jarig leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De afgelopen twee jaar heeft zij alle mogelijkheden behandelingen ondergaan maar het mocht niet baten. Vorige week kwam er onverwacht een einde aan haar ziekteperiode en is zij overleden. Esther beleefde altijd heel veel plezier aan de dingen/mensen om haar heen. In haar jeugd begon zij al met schaatsen bij HVHW en deed zij aan langebaan wedstrijden daarna heeft Esther nog een aantal jaar marathon wedstrijden gereden.
 
 
Jesper van Veen op NK Sprint
We hebben de afgelopen week kunnen genieten van ons sprinttalent Jesper van Veen tijdens het NK sprint in Heerenveen. Lees verder ...
 
Agenda
 
Zaterdag
22 januari
Jeugd: pupillenmarathon tijdens lesuur
Vrijdag
25 februari
Jeugd: voorjaarswedstrijden
Donderdag
3 maart
ST: laatste training Leiden
Zaterdag
5 of 12 maart
Jeugd: diplomaschaatsen
Zaterdag
12 maart
Jeugd: laatste ijstraining Uithof
Zaterdag
19 maart
LB: laatste ijstraining Uithof
Woensdag
23 maart
ST: Laatste training Uithof (onder voorbehoud)
Woensdag
23 maart
Laatste training recreatie uur PWA Silverdome
Zondag
20 of 27 maart
Jeugd: Clubkampioenschap pupillen
 
 
Jeugd: mini-elfstedentocht (datum nog onbekend)
Zondag
27 maart
LB: Clubkampioenschap Heerenveen
Woensdag
30 maart
ST: Laatste training PWA Silverdome
 

Uitgebreide verhalen vind je op www.hvhw.nl
 
De redactie bestaat uit: Kitty Morée, Bert van Lobenstein en Hidde Schouten
u kunt contact met ons opnemen via: redactie@hvhw.nl
 
e-mailadres wijzigingen doorgeven via: ledenadministratie@hvhw.nl