Nieuwsbrief 
 
Energy4All Nieuwsbrief nr.4-2021
Vakantie! Alle schoolkinderen in Nederland hebben inmiddels vakantie. Dat betekent voor velen onder ons ook vakantietijd. Nu nog hopen dat het weer een beetje mee gaat werken. Vanuit stichting Energy4All wensen we iedereen een hele fijne vakantie!

Terugblik Walk4Energy4All
4 juli jl. was het dan zover. De eerste editie van de Walk4Energy4All was een feit. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en kwam er zelfs een zonnetje tevoorschijn. De routes waren prachtig en de deelnemers hadden er zin in. Wat fijn dat er weer eens een gezellige activiteit in Corona tijd kon plaats vinden. De dag was super goed georganiseerd door Desiree Smits en haar team. En natuurlijk werd er ook nog een prachtig bedrag van maar liefst €3400,00 opgehaald. Ben je benieuwd naar de foto's en een film impressie van deze mooie dag? Klik dan op onderstaande link:
Klik hier voor foto's en de film >>

 
Koop je ook een lot?
De Energy4All loterij is gestart. Vanaf heden kun je loten kopen. En natuurlijk zijn er prachtige prijzen te winnen. Met deze loterij wil stichting Energy4All zoveel mogelijk geld ophalen voor het medicijnonderzoek om Energiestofwisselingsziekten te stoppen.
Voor maar €5,00 per lot kun je al meespelen in de loterij. Uiteraard kun je ook meerdere loten kopen. Je persoonlijke lotnummer komt dan meerdere malen in de pot van de trekking en je maakt dan meer kans om een mooie prijs te winnen.
 
Doe je ook mee? Loten kun je kopen via de onderstaande link:

 
Oranje polo's gezocht
Tijdens Forza4Energy4All zijn de vrijwilligers, supporters en organisatie de onmisbare schakels tijdens de beklimmingen. Ze zijn herkenbaar aan de oranje polo's die ze dragen. Zo horen ze helemaal bij de oranje Forza4Energy4All familie!
 
Omdat stichting Energy4All natuurlijk zo min mogelijk kosten wil maken, zodat er zoveel mogelijk geld naar het onderzoek gaat, doen we een oproep aan onze achterban: Wie kan ons helpen aan ongeveer 50 oranje polo's die we vervolgens kunnen laten bedrukken of wie kan ze schenken met bedrukking? Kun je hierin wat betekenen voor stichting Energy4All, bel dan met Paul in den Bosch, 024-3249272. Mailen kan natuurlijk ook: paul.indenbosch@energy4all.nl

 
Hulp gevraagd
In april is alweer het 12e magazine uitgekomen. Natuurlijk zijn de magazines rond gestuurd naar alle mensen die in het bestand van stichting Energy4All staan. Maar net als vorig jaar is het best lastig om de magazines uit te delen tijdens evenementen en dergelijke. Daarom roepen we jullie hulp in om de magazines verder te verspreiden. Het magazine is een belangrijk middel om meer bekendheid te geven aan Energiestofwisselingsziekten. Wil je helpen om het  magazine verder te verspreiden? Neem dan contact op met Paul in den Bosch: paul.indenbosch@energy4all.nl 
 

Samen staan we sterk en
stoppen we energistofwisselingsziekten.
 
 

 
Stichting Energy4All
Postbus 197,
6640 AD Beuningen,
Nederland
(bezoek op afspraak)
   
024 - 324 92 72
 
ING NL96INGB0000004403
RABO NL12RABO0117041203
 
 
Van onze directeur Paul in den Bosch 
 
 
Samenwerken is een 'must'
 
Ooit heb ik een vergadering meegemaakt die werd geopend door iemand die iets ging vertellen over samenwerken. Hij begon met het werpen van een bol wol naar iemand en daarbij hield hij het begin vast. Dus de draad viel over de aanwezigen tussen hem en degene naar wie hij de bol gooide. Hij verzocht toen om die bol verder te gooien naar iemand anders, en dat ging zo maar door. Hij gooide meerdere bollen wol de zaal in en binnen de kortste keren was iedereen bedekt door een laag wol. Hilariteit alom. Hij verzocht toen om van achteruit de zaal de wol door te schuiven naar voren. Het resultaat was dat er een flinke streng wol voor in de zaal kwam te liggen. Hij vroeg toen aan een paar aanwezigen of ze eens konden proberen om die streng kapot te trekken. Dat lukte niet. Toen nam hij één draadje wol en trok dat zo kapot. Hiermee gaf hij aan dat samen veel sterker is dan alleen. 
Dat geldt natuurlijk niet alleen voor wol. Dit geldt ook voor organisaties betrokken bij metabole ziekten. Samen sterk, daar geloof ik in. Het klinkt zo makkelijk, kom we gaan samenwerken. Maar zo eenvoudig is dat niet. De moeilijkheid ligt hem in het vinden van de onderwerpen waarop we samen kunnen werken. We zijn allemaal verschillend maar in ieder geval met 1 bindende factor – stofwisselingsziekten. 
Sinds maart 2020 zijn we met een flink aantal organisaties die op een of andere manier betrokken zijn bij stofwisselingsziekten, het proces aangegaan om tot meer en betere samenwerking te komen. Elke organisatie beschreef in kernwoorden wat hun organisatie allemaal doet. Toen zagen we al snel dat er veel dezelfde dingen werden gedaan.
Tijdens vervolggesprekken kwamen we erachter dat we met name op het gebied van awareness elkaar enorm kunnen versterken. We zijn nu concreet bezig om samen iets te organiseren waarmee we de aandacht in Nederland kunnen vragen voor deze ingrijpende ziekten. 
Dit proces zal nog een poos verder gaan. En niet alleen zal er worden gewerkt aan awareness, maar op meerdere vlakken. Awareness is slechts het begin. Ik hoop van ganser harte dat de ingeslagen weg leidt tot een goede samenwerking tussen deze organisaties met als resultaat dat iedereen binnen Nederland doordrongen is van de ernst van stofwisselingsziekten, er betere behandelmethodes en medicijnen komen en uiteindelijk stofwisselingsziekten worden verslagen.
 
Paul in den Bosch 
 
 
 

 
Acties binnenkort op de agenda: 
 
augustus 2021       
 
september 2021
 
1 tot 6 september 2021
 
18 september 2021

 
Volg ons
 
     
SponsorKliks, gratis sponsoren!