OBS. Dansk oversættelse under invitationen
 
  Invitation på dansk 

Du er inviteret til fernisering på udstillingerne 'Unbearable' af Jens Galschiøt og UNESCO-foroudstillingen 'Bjerge – tidlige advarselssystemer'.

Det sker i Paris d. 3 December på Cite Universitaire fra kl 19.00.

Tilmeld dig ved at skrive på aidoh@aidoh.dk (hvor denne mail er sendt fra), så kommer du på gæstelisten.   

 

Om udstillingerne    

De tragiske begivenheder i Paris har selvfølgelig påvirket os her på Galleri Galschiøt, især fordi Jens og undertegnede for to uger siden var i Paris og planlægge udstillingen og her gik vi rundt i mange af de ramte områder.

Vi er imidlertid ikke i tvivl om at vi skal gennemføre udstillingen, ligesom vi er ærgerlige over at Frankrig har valgt at forbyde demonstrationer i forbindelse med COP21.

Klima-problematikken er i den grad et vigtigt emne på den globale dagsorden. Krisen i Syrien blev til dels forårsaget af 6 års ekstrem tørke, og det ekstreme vejr klimaforandringerne medfører vil øge ustabiliteten i verden og gøre hundrede af millioner til flygtninge ifølge FN. Det er hovedsagelig vestens CO2 udledning der har skabt de ekstreme klimaforandringer og vi har derfor et meget stort ansvar i kampen for at stoppe dem. Det er bl.a. det udstillingen handler om!  

Om udstillingen Unbearable af Jens Galschiøt. En naturtro kobber-isbjørn er spiddet på en olierørs-ledning der er formet som en graf der viser ophobningen af CO2 i atmosfæren. Stålgrafen viser udledningen siden år 1700. Den følger jorden indtil år 1850, hvor kul og olie begynder at blive brugt som energikilde i verden. Dernæst begynder den at stige nærmest eksplosivt og den ender i år 2015 med at spidde isbjørnen i 6 meters højde. Skulpturen og udstillingen er blevet til i samarbejde med WWF – Verdensnaturfonden Danmark. Udstillingen kan ses indtil d. 6. januar 2016.

Unbearable hjemmeside  -  Pressefotos      

 Ved første øjekast virker skulpturen lidt fjollet og tragikomisk. Men så går det op for én at den netop bliver spiddet af den ekstra CO2-udledning, mennesket er skyld i. Mange tror at vi er på vej til en løsning på klimaproblematikken, men det forholder sig stik modsat! Grafen som spidder isbjørnen er taget fra anerkendt data.     
Jens Galschiøt, kunstneren bag skulpturen  

Mountains: early warning systems for climate change (UNESCO foto-udstilling). Udstillingen skal skabe opmærksomhed omkring klimaforandringernes påvirkning i verdens bjergområder, som er nogle af verdens mest sensitive økosystemer. Udstillingen er dedikeret til UNESCOs 70års jubilæum og 50året for UNESCOs Vand-programmer.

 Se Udstillingskatalog.

  "Vi ved at bjergene virker som 'vandtårne' i mange af verdens regioner. Og vi ved at mindst halvdelen af jordens befolkning er afhængige af vand der kommer fra Bjergene."
UNESCO’s Director-General, Irina Bokova 

 
  
 

Kontakt og yderligere information:

Unbearable og Jens Galschiøt
Lasse Markus, udstillingsansvarlig.
E-mail:
, Tlf (Paris) +45 6170 3083  / +45 4044 7058, aidoh@aidoh.dkTlf  (Danmark) +45 6618 4058  

WWF Danmark – wwf.dk | Presseansvarlig: Rune Langhoff | Tlf  +45 3147 1134 | | twitter.com/runelanghoff 

Cité Internationale UniversitairePressekontakt: Ozlem Yildirim | tlf. +33 01 4416 6554 / +33 06 1958 6049 | presse@ciup.fr / ozlem.yildirim@ciup.fr

 

 

 

COP 21 – aflyste demonstrationer og 25 aktivister   

   

Udover Unbearable tager Galschiøt og co en række kunstinstallationer med til klimatopmødet COP21 i Paris. Hver især belyser skulpturerne forskellige sider af klimaproblematikken. Vi tager 25 danske kunst-aktivister med til Paris som skal hjælpe med skulpturmanifestationerne – de har alle hjulpet til at virkeliggøre Unbearable-projektet på forskellige måder.  

Egentlig skulle vi have deltaget i de store demonstrationer d. 29. november og 12. december, men af sikkerhedshensyn har den franske stat valgt at aflyse disse begivenheder. Der var ellers lagt op til nogle af de største demonstrationer verden endnu har set.  

Men vi aflyser ikke og vi satser stadig på at få mulighed for at lave kunstaktiviteter rundt om i Paris. Desuden glæder vi os til komme til Paris sammen og se Unbearable-skulpturen hænge foran Cite Universitaire. Og så er Paris heller ikke det værste sted at være for en flok kunstinteresserede mennesker og vi satser på at få tid til at besøge et kunst-museum eller to. 

  

Freedom To Pollute  

– Den 6 meter høje rygende Frihedsgudinde.

Den mest signifikante skulptur vi tager med til Paris er (udover Unbearable) Freedom To Pollute. Den 'kitchede' blå statue har tyk røg stigende op gennem sin fakkel og på dokumentet hun holder står skrevet 'Freedom To Pollute'.

 Skulpturen symbolisere konflikten mellem den vestlige verdens frihedsideal om at kunne forbruge uhæmmet. Imod dette står behovet for at passe på planeten og klimaet. Man spørger sig selv om vi egentlig har ret til at leve som vi gør.  

 

   

Galschiot – Kunst-manifestationer

 

  På lørdag! - Run4YouLife.
Galleri Galschiøt løber klima-staffet-løb!
Du må gerne løbe med! (OBS løbet live-streames) 

Run for your life er et stafetløb, tværs over Nordeuropa, der promoverer klimaretfærdighed og bæredygtig fremtid. Alene kan du ikke løbe til Paris, men vi kan gøre det i fællesskab. Vi starter i den arktiske region og slutter i Paris til klimatopmødet COP21. Løbet foregår over 4000 km, døgnet rundt. 

På lørdag går løbet igennem Odense. Vi løber ca. 8 kilometer hvorefter vi giver stafetten videre. Ruten ser ud som følger.  

Vi starter med at overtage stafetten på Nyborgvej 613, kl. 15:22        

Vi løber til Åsumvej 55, hvorfra vi fortsætter kl 15:51

Til slut ankommer vi til Theater Momentum, Ny Vestergade 18.

Du er mere end velkommen til at løbe med, bare duk op. Men da der jo er langt fra Nord-sverige til Paris kan det godt være at tidsplanen rykker sig en smule. Så hvis du vil løbe med så tjek vores Jens Galschiøts facebook-side i morgen og lørdag. Det er et ret sejt projekt og hele løbet bliver vist live.

 

Den 29. November København – til Global Klimamanifestation

 Der er lagt op til verdens største klimamanifestation og alle er velkommende. I hele verden vil mennesker samles for at råbe verdens ledere op for at tage seriøse skridt for at stoppe de menneskeskabte klimaforandringer inden de bliver selvforstærkende og det er for sent.

Egentlig skulle vi have deltaget i denne manifestation i Paris, men den er aflyst af frygt for terror-angreb.

Vi medbringer Unbearable-isbjørnen på toppen af en bil, fulgt af Freedom To Pollute –skulpturen og et optog med en masse mindre, men klimarelevante, skulpturer. 10 af vores aktivister vil være iklædt isbjørne-dragter og der vil være fed klezmer-musik at danse sig varm til.

 

 

Så kom endelig med, vi ses søndag d. 29 i København!  TILMELD OG INFO HER PÅ FACEBOOK

  

Den 5-6 december i Montreuil, Paris  

I udkanten af Paris deltager vi i en række klimarelaterede events, med Freedom To Pollute og en parade af isbjørne (ja, okay det er faktisk folk i dragter) samt klezmer-musik. Hele området er fyldt med events som koncerter og debatter og præsentation af forslag til hvordan vi løser klima-problematikken. Vi vil bl.a. være en del en parade mellem bydelens to metrostationer.

 

Tid og sted: Den 5-6. december (metro-station: Mairie de Montreuil) * Denne event er stadig lidt usikker pga. undtagelsestilstanden i Paris. 

 

 Cite Universitaire – et fredsprojekt!

Cite Universitaire hvor Unbearable skal udstilles er meget mere end et flot udstillingssted. Det er en del af en drøm om en mere fredelig verden som blev skabt efter første verdenskrig. Det kan du læse lidt om herunder – på engelsk.

The International Campus continues to pursue the Utopian dream of its founders and offers its residents somewhere to meet other students in an atmosphere of tolerance and reflection.

The International University Campus in Paris was born in the aftermath of the First World War. In the pacifist mood of the inter-war years André HONNORAT, Minister of  Education conceived the idea of creating a “campus” intended to house foreign students and thus to contribute to the construction of peace in the world in a place dedicated to international exchanges, where the youth of the world would learn to live together.

Since its inception, the founders of the International Campus have wanted to contribute to the creation of peace in the world by creating somewhere dedicated to exchanges between people from different nations.

Nowadays these are still the core ideals of the Campus and many cultural events carry on the tradition of the founders’ ideals. These events are grouped under the title, “Campus for Peace”.

  

****
 
General information about Galschiøt
  
About Jens Galschiøt on Wikipedia:
Portrait of Jens Galschiøt CV (PDF) 
  
Galschiots Homepage: Galleri Galschiøt
 
Contact to Jens Galschiøt:
 
E-mail:
aidoh@aidoh.dk,
Internet: www.aidoh.dk
tel. +45 6618 4058,  mobil +45 4044 7058
Banevænget 22,
DK-5270 Odense 
Denmark
 
    

    
Ferniseringen afholdes i det fine Maison internationale.
  
 Freedom To Pollute, 6 meter høj Frihedsgudindel.
  
Jens og isbjørnen  
 
 
  Cité internationale universitaire de Paris
  
 Jens Galschiøt &Unbearable-modellen
 
 Billede fra UNESCO-udstillingen.
 
 
  
 
This mail has been sent from the sculptor Jens Galschiøt's workshop.
Contact to the workshop: portrait of Jens Galschiot 2012
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Denmark


Tlf : (+45) 6618 4058

Fax:(+45) 6618 4158
Overview over Galschiøt sculptures
Portrait of a sculptor Jens Galschiøt (PDF) 
  ****************************************** 
Forward this email
  ******************************************  
Subscrition and unsubscription of informations from Jens Galschiøt
If you want to be unsubscribed then click here: Unsubscribe 
  If you want to subscribe this infolist, then click here: Subscribe to Galschiøts infolist