Adrian Recordings delar ut den ena julklappen efter den andra. I förra veckan kom YAST och Alice Bomans julsingel ”If Santa Ain’t Real” och nu kommer en glimrande singel till. Denna gång från inga mindra än legendariska Brainpool. Julstämningen är på topp, men det är ändå nått som skaver….. lyssna själva.
 
Artist: Brainpool
Singel: The Last Christmas
Katalognummer: arweb 169
Släppdag: 2013-11-27
Skivbolag: Adrian Recordings
ISRC: SEVUE1302101
 
Spotify: Brainpool – The Last Christmas
Streama och ladda ner: soundcloud.com/adrianrec/brainpool-the-last-christmas
 

Premiär: gaffa.se/nyhet/78538
 
Denna stämningsskapande julsingel är det första officiella livstecknet från Brainpool efter en nästan decennielång tystnad. Efter de hektiska åren på 90-talet med över 100 000 sålda album, Grammisvinst, och flitigt turnerande i både Sverige och Europa påbörjade Brainpool – nu en trio – ett projekt som efter fem år resulterade i dubbelalbumet Junk (2004). En socialistisk sci-fi-rockopera om kärlek på jobbet – som lyckade leta sig fram till en entusiastisk publik i USA. Ett intensivt samarbete med den amerikanska regissören Shakina Nayfack inleddes 2007, vilket resulterade i närmre 40 utsålda föreställningar av Junk i Los Angeles. Just nu pågår arbetet med en Broadway-uppsättning av operan.
 
The Last Christmas är Brainpools återkomst till det rena popformatet. Komplett med bjällerklang och klockspel har den redan hyllats av Sonic Magazine som ”… den finaste svenska julpopsingeln sedan ’Snart kommer änglarna att landa’”.
 
Musik: David  Birde/ Christoffer Lundquist
Text: David Birde
Producent: Christoffer Lundquist
 
Brainpool är: David Birde, Jens Jansson och Christoffer Lundquist
 
Kontakt:
Adrian Recordings
 
0709–20 38 53
 
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com