Enkele nieuwtjes

Wij zijn verhuisd

Eind augustus 2018 zijn we verhuisd naar Gent, Spinmolenplein 266.

We zijn nu volledig gesetteld en je bent altijd welkom voor een tas koffie en een babbel. Geef gewoon een seintje vooraf en we vinden zeker een geschikt moment.

P.S.: de foto van het nieuwjaarsvuurwerk 2019 hierboven is genomen vanop ons terras.

 

Het EHBBO Zakboekje
 
Na een tweejarig onderzoek van de Arteveldehogeschool over burn-out heeft Hilde de resultaten ervan verwerkt in het ‘Eerste Hulp bij Burn-out Zakboekje’waarbij ze de link legt tussen alle betrokken partijen: de personen met een burn-out, de collega’s, de leidinggevende, de organisatie en de naaste privéomgeving van de persoon met burn-out.

Dit zakboekje werd trouwens opgenomen als richtinggevende leidraad op de website van het SERV. Je kan het daar gratis downloaden als e-boek door te klikken op de cover hiernaast.
 
Op basis van dit zakboekje hebben we een modulair vormingstraject uitgewerkt. Meer hierover vind je via deze link.


 
Wij schrijven een nieuw boek

Samen met Geert Degrande werken we aan een nieuw boek met als thema 'het algemeen welbevinden van werknemers verhogen'.

De Belgische Oxfordprofessor en medeauteur van het World Happiness Report Jan-Emmanuel De Neve wees er in een kerstinterview in Knack op dat nog altijd maar één op de vijf werknemers echt betrokken of geëngageerd is. Hij houdt een onversneden en wetenschappelijk onderbouwd pleidooi voor nog meer onderzoek naar welzijnsverbetering en voor nog meer inspanningen om het welbevinden van de medewerkers te verhogen. Hij stelt ook onomwonden dat yoga, mindfulness en pingpongtafels niet zullen helpen.

Ons boek wil zich richten op wat organisaties en leidinggevenden structureel wel kunnen doen en vooral hoe ze dat kunnen doen. Het is na de vele boeken die de aandacht vestigen op thema’s zoals de vele aspecten van leiderschap en op de vele aspecten van burn-outs, het eerste boek dat op een concrete manier de stap van “weten” naar “doen” wil belichten.

Indien je geïntersseerd bent om ons hierbij te helpen als proeflezer door ons tijdens het harde labeur van het schrijven, je commentaren en aanvullingen over te maken dan stellen we dit ten zeerste op prijs. Stuur je kandidatuur per email naar joan.de.winne@vision4dynamics.com
 
 

 
GDPR

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je in het verleden hiervoor hebt ingeschreven of omdat je een van onze vormingstrajecten hebt gevolgd. Dit betekent dat jouw e-mailadres zich nu in onze databank bevindt. Teneinde volkomen in orde te zijn met de EU General Data Protection Regulation (GDPR) moeten we jou dus vragen of je hier nog altijd mee akkoord gaat. Wij gebruiken je gegevens enkel om je occasioneel op de hoogte te houden van feiten en nieuwe ontwikkelengen over leidinggeven en leiderschap. Indien je liever niet langer nieuws van ons wilt ontvangen dan kan je je uitschrijven door onderaan op de link 'Uitschrijven/Gegevens wijzigen' te drukken. Je e-mail adres wordt dan, na je uitdrukkelijke bevestiging, uit de databank gewist.