Nieuwsbrief april 2010

Een steeds meer gehoorde klacht: mensen die overgevoelig zijn voor (energetische) prikkels van buitenaf. Natuurlijk wordt ons levenstempo er niet langzamer op, ligt de lat hoog en is er meer ruimte voor gevoel, maar mijns inziens heb je daarmee niet de essentie te pakken. Veel van de (beperkende) overgevoeligheid komt voort uit overtrainde voelsprieten om pijn te vermijden.
Een defensiemechanisme dat ontstaan is in de jeugd en in de loop van de tijd steeds geavanceerder is geworden door fijnafstemming van de zintuigelijke waarnemingskanalen. Het instant houden van dit mechanisme kost veel energie, maar ook het gevoel "iets te moeten" met de prikkels van de ander zorgt voor uitputting en een gevoel van afhankelijkheid.
Zodra iemand in staat is om zelf de ouder te worden van het innerlijk kind en alle daarbij behorende verantwoordelijkheden op zich neemt, zoals het bieden van veiligheid, warmte en liefde, ontstaat een grotere mate van onafhankelijkheid en vrijheid. De goedgetrainde intuitieve kanalen zijn dan niet weggegooid, maar kunnen gebruikt worden om energetische boodschappen te ontvangen ter ondersteuning van persoonlijke veranderingsprocessen of het begeleiden van mens en organisatie bij transformatieprocessen. En zo wordt het van een last een lust.

20 APRIL: SPECIALIST-INN-OPSTELLINGEN
Op 20 april start de 5 -daagse vervolgopleiding Specialist-Inn-Opstellingen. Een geschikte training voor hen die na een basisopleiding familie- en organisatieopstellingen behoefte hebben aan zowel een praktische als theoretische systemische verdieping.

23 APRIL: ENERGIEDAG
Tijdens de Energiedag op 23 april ga je op reis in jouw binnenwereld om te ontdekken waar je goed in staat bent om jouw energie te managen en op welke manier er kostbare energie verloren gaat. Daarnaast maak je kennis met energetische instrumenten om je te beschermen tegen of juist te openen voor bepaalde energieën.

27 APRIL: INZICHT-INN-FAMILIEPATRONEN
Er is nog ruimte voor twee vraagstellers tijdens de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen op 27 april a.s. om met behulp van een familieopstelling inzicht te krijgen en/of beweging te brengen in een persoonlijk vraagstuk.

28 APRIL: ZO MOEDER, ZO DOCHTER
Op speciaal verzoek organiseren Jeannette en ik op 28 april a.s. de 1-daagse workshop "Zo moeder, zo dochter". We nodigen je van harte uit om onder begeleiding tijdens deze dag alleen of samen, de minder vanzelfsprekende aspecten in jouw moeder-dochter relatie verder te onderzoeken.

3 MEI - 7 MEI: OUDER-KIND MIDWEEK IN ITALIE
Vaders en zonen, vaders en dochters, moeders en zonen, moeders en dochters van alle leeftijden...... hoe zou het voor jullie zijn om alleen, samen of met het hele gezin gedurende de midweek van 3-7 mei op een schitterend landgoed in Italie in alle rust, op eigen tempo, op een creatieve, associatieve en wellicht sportieve manier eens samen stil te staan bij jullie verbinding? Nieuwsgierig?!

3 JUNI: KENNISMAKING-INN-OPSTELLINGEN
De avond van 3 juni a.s. staat in het teken van het kennismaken met familie- en organisatieopstellingen. Tijdens een workshop die duurt van 19.15 tot ca. 22.00 uur ervaar je zelf wat een opstelling is, hoe het is om representant te zijn en welke resultaten bereikt kunnen worden. Ook is er ruimte om vragen te stellen over de systemische opleidingen.

22 JUNI: WAARNEMEN-INN-BEDRIJFSENERGIE
Het kunnen waarnemen van energie in organisaties biedt nieuwe perspectieven om effectieve interventies te plegen bij het begeleiden van mens en bedrijf. Op 22 juni a.s. vindt in dit kader de 1-daagse workshop Waarnemen-Inn-Bedrijfsenergie plaats. Een nuttige en praktische kennismaking met bedrijfs energetisch waarnemen en een goede opstap voor diegenen die overwegen om mee te doen met de jaartraining "Vraaggericht energie waarnemen in een professionele context", die weer start in september.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
Een deelnemer aan de training vraaggericht waarnemen tipte ons over de boeken van Ute Kretszchmar. Inmiddels heb ik er twee gelezen: 2012, De aarde op weg naar de vijfde dimensie en 2012, De ziel in de meesterjaren. De schrijfster doet in deze boeken verslag van de channelings die ze gehad heeft met de meesters Confucius en Kuthumi over alledaagse (levens)vragen. Boeiend van de eerste tot de laatste bladzijde.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn volgen op twitter. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.