Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

NIEUWSBRIEF nr. 39 (2018)

 

 

PRIVACYVERKLARING

Sinds 25 mei 2018 is de GDPR, de General Data Protection Regulation, in werking. Deze Europese wetgeving (met als Nederlandstalige benaming Algemene Verordening Gegevensbescherming) zorgt voor een betere bescherming van de persoonsgegevens die bedrijven en organisaties bijhouden.
Ook vrijwilligersorganisaties, zoals heemkringen, dienen zich aan deze wetgeving te houden. Het betekent dat de persoonsgegevens die Ten Mandere verwerkt (namen, adressen, bankrekeningnummers en eventuele andere gegevens) louter gebruikt mogen worden voor de werking van de heemkring.
Ten Mandere gebruikt persoonsgegevens om de abonnees ons tijdschrift te bezorgen, uitnodigingen te versturen voor tentoonstellingen en andere activiteiten, en het bezorgen van onze digitale nieuwsbrief en informatieve verstrekkingen.
Enkel de bestuursleden van de heemkring hebben toegang tot die persoonsgegevens en gebruiken die enkel voor de werking van de heemkring zoals hierboven beschreven.
Ten Mandere benadrukt het belang van privacy en houdt zich aan de vigerende wetgeving. Bij vragen hierover kan het bestuur gecontacteerd worden.

 

 
 

Wie bestuurde in 1820 de gemeenten Izegem, Emelgem en Kachtem?
Wie was er pastoor? Wie notaris?
Het provinciale jaarboek van 1820 gaf tekst en uitleg

 

lees verder

 

 

 

 

Begin juni werd oudschepen Erik Vandewalle gehuldigd voor zijn talrijke verdiensten. Bij die gelegenheid bracht de Vlaamse Studie- en Vormingskring VSVK een liber amicorum uit.

 

lees verder

 

 

 

 

Steeds meer en meer lokale cafés verdwijnen. In 2001 verdween het Kachtemse café 'Het Paradijs'. We nemen u graag terug mee in de tijd naar... 1858.

 

lees verder

 

 

 

Een bestuurswissel van formaat in onze heemkring.

Na een gedeeltelijke herverkiezing van ons bestuur kregen we ook een nieuwe voorzitter

 

lees verder

 

 

 

 

 

De laatste oud-strijder van de Belgische Revolutie zou de Izegemnaar Antoine Vandommele zijn. Schoenmaker en voorloper van Eperon d'Or.

 

lees verder

 

 

 

Met deze brief wil Heemkring Ten Mandere allerlei heemkundige bijdragen bijeensprokkelen.

U kunt ons helpen:
- misschien kent u mensen die ook geïnteresseerd zijn in onze werking. Bezorg hen onze nieuwsbrief of nog beter: vraag dat zij zich inschrijven via onze website www.tenmandere.be. Het aantal nieuwsbrieflezers die wij willen bereiken mag nog altijd stijgen.

- heeft u reacties, aanvullingen of correcties op onze nieuwsbrief. Laat het ons weten.
U kan ons gerust mailen.

- Weet u een boeiend onderwerp, heeft u een foto waarvan er gegevens ontbreken, laat het ons weten.

U kunt ons ook terugvinden op facebook !  

Hier vindt u het archief van onze nieuwsbrieven