Nieuwsbrief Studiekeuze123
maart 2015
 
Respons NSE2015: 39,1% 
De Nationale Studenten Enquête (NSE) is afgesloten met een responscijfer van 39,1%. Een mooie score, hoger dan in 2014 (33,7%).
 
712.280 studenten van 52 hogescholen en 20 universiteiten waren aangeschreven om hun mening te geven over hun studie en onderwijsinstelling. 
 
Op 21 mei worden de resultaten bekendgemaakt en verwerkt op Studiekeuze123.nl
Studiekeuzecheck: bewuster kiezen
 
Studenten maken steeds bewuster hun studiekeuze. Onder meer de studiekeuzecheck draagt daaraan bij. Dat blijkt uit de Monitor Beleidsmaatregelen van het ministerie van OCW. 
 
In de aanloop van studiejaar 2014-2015 heeft drie van de vier eerstejaars gebruikgemaakt van de studiekeuzecheck. Meest populair zijn online studiekeuzecheck-activiteiten (o.a. digitale vragenlijsten) en activiteiten die op de onderwijsinstelling plaatsvinden (o.a. voorlichtingsbijeenkomsten).
 
Vanuit de onderwijsinstelling krijgen studenten na de studiekeuzecheck een advies of zij de studie succesvol zullen volgen. Negen van de tien studenten begon de studie met een positief advies. Meer over de studiekeuzecheck.
Studiekeuzecheck op de site
Benieuwd welke type studiekeuze-activiteiten er bij welke bacheloropleidingen zijn? 55% van de bacheloropleidingen heeft dit op Studiekeuze123.nl vermeld. En bij 65% staat aanvullende informatie over de studiekeuzecheck. Bijvoorbeeld of de check verplicht is en wat het beleid is bij aanmelding voor of na 1 mei. Bekijk deze info op het tabblad Toelating en kosten. 
Top 5 best bekeken studies
Op Studiekeuze123.nl is in de eerste maanden van het jaar druk georiënteerd op opleidingen. In februari had de website maar liefst 86.356 unieke bezoekers. De studies die deze bezoekers het meest bekeken zijn:
1) International Business & Administration
2) Geneeskunde
3) Psychologie
4) Criminologie
5) Bedrijfskunde
Datavernieuwing Studie in Cijfers
Studie in Cijfers krijgt in mei en juni nieuwe data. Onder meer de arbeidsmarktgegevens en de studentenoordelen worden compleet vernieuwd. Daarnaast voeren we lichte wijzigingen in het ontwerp van Studie in Cijfers door. Voor hoger onderwijsinstellingen is het vanaf 5 mei ook mogelijk om de afbeeldingen online te controleren en toelichtingen toe te voegen. 

 
Begin juni zijn deze nieuwe afbeeldingen op Studiekeuze123.nl te bekijken. Meer over Studie in Cijfers.
 
 
 
 
 
 
 
 
Bezoek onze sites
 
Volg ons via
 
 
In deze nieuwsbrief
 
Bijeenkomsten
 
 
Studiekeuze123 is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Hogescholen, ISO, LSVb, NRTO en VSNU. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW.