Stedelijke nieuwsbrief - 28.04.2020
Een gratis, herbruikbaar mondmasker voor elke Zottegemnaar
 
Het dragen van een mondmasker, op het openbaar vervoer maar ook op alle andere plaatsen waar je onvoldoende afstand kan bewaren, zal de komende weken en maanden een cruciale rol spelen. Daarom beslisten Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem hun krachten te bundelen en samen aan al hun inwoners gratis, herbruikbare mondmaskers uit te delen.

Alle inwoners mogen in de loop van de maand mei hun gratis mondmasker samen met een gebruiksaanwijzing in hun brieven-bus verwachten, en hoeven hiervoor zelf niets te ondernemen.

 
 
Bibliotheek Zottegem: afhaaldienst op afspraak
 
De stadsbibliotheek blijft nog even gesloten, maar we bieden in afwachting van een 'fysieke' heropening wel een kosteloze afhaaldienst aan, en houden daarbij uiteraard rekening met de nodige social distancing en veiligheidsregels.

Hoeveel? Maximaal 10 stuks reserveren
Hoe? Online reserveren, maximaal 5 weken bijhouden
Afhalen: enkel na telefonische afspraak
 
 
Coronamaatregelen op Zottegems grondgebied
Zowel op federaal, Vlaams als gemeentelijk niveau dwingt de coronacrisis alle bestuursniveaus tot bijzondere maatregelen. Via Zottegem.be/corona blijf je dagelijks op de hoogte welke maatregelen van toepassing zijn in Zottegem, en op welke manier het stadsbestuur extra ondersteuning biedt. 

We bundelden alle nuttige informatie voor u en volgen alle ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus op de voet. 

>> Lees meer op zottegem.be/corona
 
 
Steek onze handelaars een hart onder de riem: Winkel Hier !
Onze Zottegemse horeca- en handelszaken gaan momenteel door een bijzonder moeilijke periode. Nog tot 11 mei blijven de deuren van vele winkels gesloten, en voor onze horecazaken duurt de verplichte sluiting nog langer. Je kan onze lokale handelaars steunen door aan hen te denken als je online shopt. Maak ook gebruik van de take-away service die veel horeca-zaken intussen aanbieden. Steun onze handelaars door zo veel mogelijk lokaal te blijven winkelen, ook online!

>> Bekijk alle handelaars die online actief blijven!
 
 
Meer info op www.info-coronavirus.be 

© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem 
www.zottegem.be | communicatie@zottegem.be