Nieuwsbrief 9
1 juni 2018
Dit is de digitale nieuwsbrief van het HWC, bestemd voor alle ouders/verzorgers, collega's, oud-collega's, leerlingen en overige relaties.
 
Index
Van de Rector
Personalia
Mw. H. Punt, docent beelden vorming is 7 mei 2018 bevallen van een gezonde zoon, Alexander. Wij wensen haar en haar man veel geluk met dit nieuwe leven.
 
Even bijpraten
De verleiding is groot om te veronderstellen dat met de Pinksterdagen achter de rug het schooljaar al vrijwel ten einde is. Dat is niet zo. We hebben nog een mooie weg te gaan. De zomervakantie is dit schooljaar laat, hetgeen overigens ook weer betekent dat we pas begin september het nieuwe schooljaar weer zullen gaan starten. lees verder...
 
Ouderzaken
Actiedag t.g.v. 55 jaar HWC
Dinsdag 5 juni is het actiedag. De school staat die dag bol van de activiteiten. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen lees verder...
 
Welkom nieuwe brugklasouders
Welkom
Voor een grote groep ouders is dit de eerste Nieuwsbrief die ze ontvangen. Ik heb het nu over de ouders van de leerlingen die volgend jaar in de eerste klas zullen zitten. Deze ouders heten we nu alvast digitaal welkom, al zullen we dat aan het begin van het nieuwe jaar ook nog persoonlijk doen. We constateerden een grote belangstelling voor het HWC: lees verder...
 
Oudercontactgroep vmbo-t
Op dinsdag 17 mei was de derde bijeenkomst van de oudercontactgroep van de vmbo-t afdeling. De opkomst was goed en er werd geanimeerd gesproken over twee thema’s. Allereerst hadden we het over motivatie. lees verder...
 
Onderwijs
Vanuit het Decanaat
Voor ouders van leerlingen in vmbo-t 2 en vmbo-t 3
De leerlingen zijn druk bezig met het nadenken over de definitieve vakkenpakketten. lees verder...
 
Voor ouders van leerlingen in vmbo-t 3
Volgend jaar gaan de leerlingen in T4  4 dagen stage lopen.
Als de jaarplanner voor volgend schooljaar rond is, krijgen de leerlingen te horen wanneer ze op stage kunnen. lees verder...
 
Voor ouders van leerlingen in vwo 5
Door de nieuwe veranderingen in de selectie van vervolgopleidingen en het afschaffen van de centrale loting, hebben de eindcijfers van vwo 5 extra gewicht gekregen. lees verder...

 
Anglia examens
Op 12 april deden de leerlingen van klas 3 van tweetalig vwo en tweetalig vmbo-t Anglia examens. Deze week ontvingen we de resultaten. lees verder...
 
DELF Scolaire examens op vmbo-T en TTO
Vanaf begin maart zijn leerlingen uit vmbo-T 3 en Vwo regulier en  Tvwo 2 begonnen met de voorbereiding van het Delf Scolaire examen. lees verder...
 
Excursies en Activiteiten
Excursie Liberaal joodse Gemeente in Amsterdam
Op 25 mei jl. was het HWC weer van harte welkom in de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam. lees verder...
 
Ieper 2018
Eind april was het dan eindelijk zover. Alle leerlingen van 3VWO gingen voor het eerst  op excursie naar de Belgische stad Ieper. lees verder...
 
Reizen
Tweetalig vmbo-t3 Engelandreis
Van 14 t/m 18 mei waren de leerlingen van derde klassen tweetalig vmbo-t op Engelandreis. lees verder...
 
Belangrijke data
U weet toch wel dat u via de website bij "Agenda" de planning van het hele schooljaar kan inzien? lees verder...
van de rector
Personalia
mw. H. Punt, docent beelden vorming is 7 mei 2018 bevallen van een gezonde zoon, Alexander. Wij wensen haar en haar man veel geluk met dit nieuwe leven.
 
Even bijpraten
De verleiding is groot om te veronderstellen dat met de Pinksterdagen achter de rug het schooljaar al vrijwel ten einde is. Dat is niet zo. We hebben nog een mooie weg te gaan. De zomervakantie is dit schooljaar laat, hetgeen overigens ook weer betekent dat we pas begin september het nieuwe schooljaar weer zullen gaan starten.
In de komende weken zullen we weten hoe onze examenkandidaten het er vanaf gebracht hebben. Voor hen en hun ouders is dit in de meeste gevallen een spannende aangelegenheid, voor ons als school overigens ook. Ik wens alle examenkandidaten toe dat ze toch ontspannen mogen toeleven naar de bekendmaking van de examenuitslagen.
In deze nieuwsbrief is er volop aandacht voor thema’s in en van de school. Ik wens u daarbij veel leesplezier!
 
Vriendelijke groet, B. Kozijn
ouderzaken
Actiedag t.g.v. 55 jaar HWC
Dinsdag 5 juni is het actiedag. De school staat die dag bol van de activiteiten. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.
 
 
Welkom nieuwe brugklasouders
Welkom
Voor een grote groep ouders is dit de eerste Nieuwsbrief die ze ontvangen. Ik heb het nu over de ouders van de leerlingen die volgend jaar in de eerste klas zullen zitten. Deze ouders heten we nu alvast digitaal welkom, al zullen we dat aan het begin van het nieuwe jaar ook nog persoonlijk doen. We constateerden een grote belangstelling voor het HWC: dat bleek uit de drukte op de Open Huizen en voorlichtingsavonden maar vooral uit het grote aantal aanmeldingen. Tot onze grote spijt moesten we voor de vmbo-t/havostroom en de havostroom behoorlijk wat leerlingen uitloten. 
 
Indeling van de klassen
Na de zomervakantie zullen ruim 315 leerlingen de  eerste klassen bevolken, ondergebracht in 11 klassen:
• 1 tweetalige klas gymnasium
• 1 tweetalige combinatieklas gymnasium//atheneum
• 1 tweetalige klas atheneum
• 1 combinatieklas gymnasium//atheneum
• 2 havo/atheneumklassen
• 1 tweetalige havoklas
• 1 havoklas
• 2 tweetalige vmbo-t-/havoklassen
• 1 vmbo-t/havoklas 

Ophoging van het advies van de basisschool
Ook dit jaar krijgen we te maken met een aantal ophogingen van het advies na de uitslag van de eindtoets. Vanwege het grote aantal aanmeldingen hebben we nauwelijks plek om leerlingen door te schuiven. We werken niet voor niets met een tweejarige brugperiode, waarin we na twee jaar opnieuw bekijken welke opleiding het beste bij een leerling past. Een leerling wiens advies is opgehoogd naar havo heeft evenveel kans om vanuit de vmbo-t/havostroom in havo 3 terecht te komen als een leerling die in de havostroom start.
 
Atheneum en gymnasium
Alle leerlingen die bewust kiezen voor het gymnasium én de leerlingen die wel kennis willen maken met de klassieke talen, maar nog niet zeker weten of ze het gymnasium willen blijven volgen, starten met de gymnasiumopleiding. Daar hoort in de eerste klas niet alleen Latijn bij, maar ook, een half jaar lang, Grieks. Aan het eind van het eerste jaar mogen de leerlingen aangeven of ze willen doorgaan op het gymnasium of de overstap willen maken naar het atheneum. Dat laatste kan bij tegenvallende resultaten of gebrek aan belangstelling/motivatie. Het kan betekenen dat een leerling in dat geval van klas moet wisselen. Als leerlingen kiezen voor het gymnasium, volgen ze dan tot en met de derde klas de klassieke talen. Bij de keuze van hun profiel voor de tweede fase (klas 4 en hoger) kunnen ze opnieuw overwegen of ze doorgaan op het gymnasium (dat mag met 1 klassieke taal) of overstappen naar het atheneum. Over het algemeen krijgen de gymnasiasten iets meer les per week dan de atheneumleerlingen.
 
Tweetalige havo
Na de zomervakantie gaat onze eerste tweetalige havoklas van start. We hebben vastgesteld welke vakken in het Engels gegeven gaan worden, de Engelstalige methodes zijn gekozen, de docenten bereiden zich voor op dit nieuwe onderwijs op het HWC. Hoewel, nieuw… er is inmiddels natuurlijk jarenlange ervaring opgebouwd binnen het tweetalig vmbo-t en het tweetalige vwo.
We zijn er klaar voor!
 
Werken met een device
In alle brugklassen werken we volgend jaar met een device. Dat betekent dat elke leerling de beschikking moet hebben over een laptop. Op de kennismakingsmiddag in juni ontvangen de kinderen nadere informatie hierover.
 
Klassenindeling
Binnenkort delen we de nieuwe brugklassen in; veel kinderen/ouders hebben inmiddels hun wensen voor plaatsing bij bepaalde vriendjes of vriendinnetjes aan ons doorgegeven. We zullen daar zo goed mogelijk rekening mee houden, al kunnen we geen garantie geven dat het ook altijd lukt. Er zijn meer factoren die een rol spelen bij de indeling van een klas, zoals bv. de verdeling jongens/meisjes, de woonplaats. En soms is het ook beter, echt een nieuwe start te maken, met nieuwe leerlingen. Een week vóór de kennismakingsmiddag op 27 juni krijgen de kinderen via de post te horen in welke klas ze zijn geplaatst. Eventuele problemen kunnen we dan nog vóór de 27e  oplossen.
 
Kennismakingsmiddag
Met de overgang naar de middelbare school breekt voor uw kind een nieuwe periode aan.  Die begint al op 27 juni om 15.00 uur (of 2 juli om 16.00 uur, voor de kinderen die verhinderd zijn). Dan komt uw kind op school kennismaken met de nieuwe mentor en de nieuwe klas. Uw zoon of dochter komt die middag thuis met een boekenlijst en informatie over de start van het nieuwe schooljaar. Over beide zal ik nu alvast iets zeggen.
 
De boekenlijst
Leerlingen moeten zelf de boeken bestellen bij de firma Iddink; ze krijgen hun pakket ook thuisgestuurd. Sinds de invoering van de Wet op de Gratis Schoolboeken hoeven ouders voor verreweg de meeste boeken en materialen niet te betalen. De rekening gaat naar school. Wel is de Gezamenlijke Medezeggenschapsraad van de 5 scholen onder het Cederbestuur, waartoe ook het HWC behoort,  akkoord gegaan met het vragen van een borg aan de firma Iddink van €75,-- voor de gehele schoolloopbaan van een leerling; dit bedrag wordt teruggestort aan de ouders zodra een kind van school is en de boeken heeft ingeleverd. Op de kennismakingsmiddag ontvangt uw kind een brief met daarin de speciale bestelcode. Zonder deze code heeft u geen toegang tot de boekenlijst.
Verder staan er nog artikelen op de boekenlijst, die u bij de firma Iddink kúnt bestellen, maar ook elders (bv. een rekenmachine). Op de website van de firma Iddink (www.iddink.nl) vindt u meer informatie. Zodra de boekenlijst gereed is, wordt deze ook op deze website gezet. U kunt uitsluitend via de website bestellen. De boekenlijst voor volgend jaar staat vanaf de kennismakingsmiddag on line; u kunt de boeken daarna bestellen via de speciale code.
Daarnaast ontvangen de leerlingen op hun eerste schooldag in het nieuwe jaar een pakketje werkboeken, dat ze in bruikleen krijgen.
Het is van groot belang u te realiseren dat de boeken NIET het eigendom van de leerling worden. Sommige boeken moeten aan het eind van het jaar terug naar Iddink, andere moeten bij de docent ingeleverd worden. Leerlingen mogen ook beslist niet in de werkboeken schrijven (met uitzondering van enkele vakken; van hun docenten horen ze welke dat zijn). Alle boeken (dus ook de werkboeken) moeten worden gekaft.
 
De introductie
Uw kind start het nieuwe schooljaar op dinsdag 4 september met een introductiedag. Op die dag staat kennismaking centraal:
met elkaar, met de mentor, met het gebouw, met het rooster, kortom een echte introductie op het nieuwe leven als brugklasser.
Ook gaan alle leerlingen op de foto, individueel en als klas. De pasfoto wordt gebruikt voor de leerlingenkaart, waarmee een leerling boeken kan lenen in de mediatheek, gebruik kan maken van de computers etc. In de eerste schoolweek kunnen de leerlingen ook een kluisje huren, om bv. hun gymspullen en boeken die ze pas later op de dag nodig hebben, in te bewaren.
Op woensdag 5 en donderdag 6 september krijgt uw kind een gecombineerd programma van lessen en introductieactiviteiten.
Op vrijdag beginnen de lessen dan echt. De ervaring leert dat de nieuwe leerlingen daar reikhalzend naar uitkijken: dat magische Latijn, die spannende wiskunde of dat echte Engels.
 
De eerste schoolweken
In een van de eerste schoolweken ontvangt u een uitnodiging voor een kennismakingsavond met de school, de mentoren en enkele vakdocenten. Ook zal dan de teamleider van uw kind zich aan u voorstellen. Tenslotte wil ik u alvast meedelen dat aan het begin van het schooljaar aan alle ouders van de eerste klas de Schoolgids wordt uitgereikt: een boekje om het hele jaar te bewaren en bij de hand te houden. U treft er niet alleen nuttige informatie in aan over de school, maar ook namen van alle medewerkers, een overzicht van de vakanties, de lesurentabel, lestijden etc.
Overige informatie ontvangt u in de vorm van digitale Nieuwsbrieven, die in een frequentie van (ongeveer) 1x per 6 weken verschijnen.  Op de website van de school is alle actuele informatie te vinden.
 
We hopen dat niet alleen de kinderen, maar ook de ouders een goede start zullen maken op het HWC.
 
mw. A.M. Velthuijsen
 
Oudercontactgroep vmbo-t
Op dinsdag 17 mei was de derde bijeenkomst van de oudercontactgroep van de vmbo-t afdeling. De opkomst was goed en er werd geanimeerd gesproken over twee thema’s. Allereerst hadden we het over motivatie. Vanuit de Self Determination theorie van Deci en Ryan hebben we met elkaar gesproken over hoe we thuis en op school omgaan met autonomie, relatie en competentie. Daarna hebben we gesproken over hoe het moderne-vreemde-talenonderwijs gegeven wordt op het vmbo-t.
Tot slot hebben we even teruggekeken op de bijeenkomsten van de oudercontactgroep afgelopen jaar, waarbij de ouders aangaven dat deelname als positief wordt ervaren. Er waren interessante onderwerpen en er wordt echt naar ouders geluisterd. Dank aan alle ouders die dit jaar bij de bijeenkomsten aanwezig waren. We hopen voor volgend jaar dat nog meer ouders mee komen praten over het onderwijs en de begeleiding in het vmbo-t.
 
Dhr. M. Ran, teamleider (tweetalig) vmbo-t 1 t/m 4
onderwijs
Vanuit het Decanaat
Voor ouders van leerlingen in vmbo-t 2 en vmbo-t 3
De leerlingen zijn druk bezig met het nadenken over de definitieve vakkenpakketten. In de driehoeksgesprekken is daar aandacht aan besteed. Binnenkort ontvangt u een mail van de decaan met de exacte gang van zaken rond het inleveren van het definitieve vakkenpakket.
De inleverdatum zal zijn medio juni.
 
Mw. K. Bijenhof, decaan vmbo-t (bye@hethwc.nl)
terug naar Index
 
Voor ouders van leerlingen in vmbo-t 3
Volgend jaar gaan de leerlingen in T4  4 dagen stage lopen.
Als de jaarplanner voor volgend schooljaar rond is, krijgen de leerlingen te horen wanneer ze op stage kunnen. Meestal vindt de stage aansluitend plaats aan de eerste toetsweek in november.
Waar ze gaan stage lopen, mogen ze zelf bepalen.  Het is namelijk de bedoeling dat leerlingen zelf op zoek gaan naar een stageplek.
Hoe aan een plek te komen? Vaak lukt het om een stageplek te vinden via ouders, familie, kennissen, buren, facebook, etc. Soms lukt dat echter niet. Ons advies aan de leerlingen is dus, genoeg tijd te plannen om een stageplek te zoeken.
 
Wat zijn de voorwaarden voor een stageplek?
 
- een leerling kan alleen stage lopen tijdens de opgegeven periode. Andere dagen zijn niet mogelijk.
- een leerling mag stagelopen bij een familielid maar liever een andere werknemer als begeleider.
- de stageplaats moet duidelijk een beroepsoriënterend karakter hebben,
  dagvullend zijn, gewone werkdagen lopen van 09.00 tot 17.00 uur,
- dus niethet bijbaantje
 
Hoe eerder de leerlingen en u als ouder hierover vast na gaat denken, hoe succesvoller de stage en de voorbereiding erop meestal verloopt.

terug naar Index
 
Voor ouders van leerlingen in vwo 5
Door de nieuwe veranderingen in de selectie van vervolgopleidingen en het afschaffen van de centrale loting, hebben de eindcijfers van vwo 5 extra gewicht gekregen.
 
Alle opleidingen die een selectie hanteren, zoals International Business Administration aan de VU, Geneeskunde en Tandheelkunde, maar ook Fysiotherapie en Journalistiek, gebruiken de eindcijfers van vwo 5 bij de selectieprocedure.
 
Het is voor leerlingen die overwegen een dergelijke opleiding te gaan doen dus extra belangrijk een goed eindrapport neer te zetten. Mocht de intrinsieke motivatie daarvoor dus wellicht wat inzakken, dan kan deze externe factor misschien een zetje in de rug geven. Daarnaast hopen we dat u juist ook dit jaar de studiekeuze onderwerp van gesprek laat zijn aan de keukentafel.
 
In de maand juni zijn er bij verschillende opleidingen nog mogelijkheden tot proefstuderen en/of meelopen. Het is ook zeker een goed idee vast een plan te maken voor de voorlichting in het najaar, omdat we leerlingen adviseren in vwo 6 rond kerst de knoop door te hakken.
 
Mocht u hierover meer willen weten, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met de decaan van het vwo, dhr. Thijs.  
Dhr. A. Thijs, decaan vwo (thy@hethwc.nl)
 
Kijkt u voor de data van de open dagen vooral ook even op http://hwc.dedecaan.net 
U vindt hier ook handige links die u kunnen helpen bij het inschrijven voor een vervolgopleiding en bij het aanvragen van studiefinanciering.
 
Daarnaast bieden we u graag de mogelijkheid om over de studiekeuze met uw decaan een gesprek te hebben. Veel leerlingen hebben het initiatief voor een dergelijk gesprek al genomen, maar ook u bent als ouder van harte welkom.
 
Mocht u hier behoefte aan hebben, neem dan contact op met de decaan van uw afdeling.
 
Mw. K. Bijenhof, decaan vmbo-t (bye@hethwc.nl)
Dhr. B. Burggraaf, decaan havo (brg@hethwc.nl)
Dhr. A. Thijs, decaan vwo (thy@hethwc.nl)
 
Anglia examens
Op 12 april deden de leerlingen van klas 3 van tweetalig vwo en tweetalig vmbo-t Anglia examens. Deze week ontvingen we de resultaten.

 
We zijn zeer trots om te kunnen vermelden dat op het tvmbo-t alle leerlingen geslaagd zijn op het Advanced niveau! Een kwart van de leerlingen heeft zelfs een bijgevoegde waardering ‘with distinction’ gekregen, wat staat voor uitmuntend.
 
Op het tweetalig vwo zijn ook alle leerlingen geslaagd. Zij deden examen op Proficiency en Masters niveau. Eind mei legden deze leerlingen ook een mondeling Anglia examen af. Deze werden afgenomen door iemand van buiten de school een zogenaamde “external examiner”. Alle mondelinge examens zijn opgenomen en worden gecheckt op kwaliteit in Engeland. De uitslagen van deze examens komen pas in de zomervakantie.
 
We feliciteren alle leerlingen met het behaalde resultaat!
 
mw. K. Mackey, docente English tvmbo-t
mw. C. Payne, docente English tvwo
mw. A. Lykles, docente English tvwo
mw. M. Smits teamleider Tvwo 1, 2 en 3
Dhr. M. Ran, teamleider T-vmbo-t 1 t/m 4

DELF Scolaire examens op vmbo-T en TTO
Vanaf begin maart zijn leerlingen uit vmbo-T 3 en Vwo regulier en  Tvwo 2 begonnen met de voorbereiding van het Delf Scolaire examen.  Het Delf Scolaire is een internationaal erkend diploma Frans dat je kunt behalen op verschillende niveaus ( A1-A2-B1-B2).  Op 6 juni  worden de schriftelijke examens afgenomen. De kandidaten doen de drie schriftelijke onderdelen op onze eigen school: compréhension de l’oral, compréhension des écrits en production écrite (uister/lees- en schrijfvaardigheid ). Later in juni volgen de mondelinge examens. Deze worden buiten de deur gedaan.
Wij wensen alle leerlingen veel succes!
excursies en activiteiten
Excursie Liberaal joodse Gemeente in Amsterdam
Op 25 mei jl. was het HWC weer van harte welkom in de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam. De leerlingen vinden het altijd weer spannend om de beveiliging van dit gebouw te ervaren. Eenmaal binnen hebben we een filmpje gekeken en konden we daarna in een groepsgesprek veel vragen stellen over Joodse mensen en hun geloof. Daarna mochten we een kijkje nemen in het gebedshuis: wat herkenden we uit de lessen over het Jodendom? Voordat we weer retourneerden werden we eerst nog even getrakteerd op limonade en boterkoek: smullen! Dank aan de ouders die mee zijn gegaan op deze excursie!
 
Mw. D. Barendregt, docent levensbeschouwelijke vorming
 
Eind april was het dan eindelijk zover. Alle leerlingen van 3VWO gingen voor het eerst  op excursie naar de Belgische stad Ieper. Deze nieuwe tweedaagse studiereis stond in het teken van de erfenis van de Eerste Wereldoorlog, nu exact een eeuw geleden. Tijdens deze oorlog werd Ieper vrijwel volledig verwoest. Toch werd de stad na 1918 weer compleet herbouwd, precies zoals het er voor de oorlog zou hebben uitgezien.
 
Tijdens het verblijf in deze ‘middeleeuwse’ stad, die in feite nog geen 100 jaar oud is, bezochten leerlingen verschillende  monumenten, musea en locaties in-en-om Ieper. De informatie die hier wordt verzameld moest vervolgens worden verwerkt in een creatieve, open opdracht. Gelukkig was er ook genoeg tijd voor een potje bowlen, laat opblijven en, hoe kan het ook anders, veel Vlaams friet. Hierbij willen wij alle leerlingen en begeleiders bedanken voor twee ontzettende leuke dagen. Gelukkig zijn de voorbereidingen voor de volgende Ieper-excursie alweer in volle gang.
 
Dhr J. van Batenburg, docent geschiedenis,MMI en coördinator internationalisering
reizen
Tweetalig vmbo-t3 Engelandreis
Van 14 t/m 18 mei waren de leerlingen van derde klassen tweetalig vmbo-t op Engelandreis. Samen met de begeleidende docenten, mevrouw Bijenhof, mevrouw Schuitemaker, mevrouw van Zanten, meneer Arrindell en meneer Kwant hebben ze daar o.a. Eastbourne en Brighton bezocht, een theater -en een cricketworkshop gevolgd en gewandeld langs de kliffen bij ‘the Seven Sisters’. De leerlingen verbleven allemaal in een Engels gastgezin en hebben typisch Engelse maaltijden gegeten, zoals ‘fish and chips’ en een echte ‘Sunday roast’meal’. Het programma was fantastisch georganiseerd door mevrouw van Sabben, de activiteitencoördinator van tvmbo.
 
Dhr. M. Ran, teamleider (tweetalig) vmbo-t 1 t/m 4
 
Hieronder een verslag van dag een, geschreven door twee leerlingen:
We had to wake up very early, to get in time at school. We had to be at school at 5:00, we eventually left at 5:20. The ride to duinekerk was around 5 hours. We arrived at the douane and we had to wait a hour to get passport/ID-card checked. We later got on the boat. We enjoyed our 2 hour boat trip to Dover. After that we had to ride another 2 hour to get to eastbourne. The ride in total was around 13 hours. Everybody was very tired, but we still had to do the treasurer hunt, it was kinda fun to walk through the city and see a couple things. But the directions were very unclear, so it was kinda hard to follow. Then we went back to the bus, to get to the meeting point.  Our families picked us up and we went to there homes. The family was very nice to us and had a lovely home. This was our first day
 
Sincerely.
 
Marijn Bonink and Naomi Gaillard
belangrijke data
U weet toch wel dat u via de website bij "Agenda" de planning van het hele schooljaar kan inzien?
contactinformatie

Hermann Wesselink College
Startbaan 3
1185 XP Amstelveen
Tel. 020-6459751
E-mail: Hermann Wesselink College
Website: www.hethwc.nl