Quote
 Week 23
Jaar 2012
  ___________________________________________________________________________
 
Kwetsbaarheid is de meest nauwkeurige manier
om moed te meten. 
Brené Brown
 
Als leidinggevende kan je soms schrik hebben om je kwetsbaar op te stellen. Nochtans is het volgens Piero Ferruci juist kwetsbaarheid die vertrouwen haar waarde geeft. En vertrouwen krijgen van je medewerkers en vertrouwen hebben in je medewerkers is het absolute bindmiddel om als een (h)echt team doelstellingen te bereiken.
 
We kunnen niet genoeg herhalen dat leiding geven naar basisprincipes toe heel eenvoudig is maar naar uitvoering heel wat moeilijker. De voornaamste reden hiervoor is omdat je in je leiding geven permanent geconfronteerd wordt met jezelf en het moed vraagt om je authenticiteit te bewaren.
 
Brené Brown heeft als academicus jarenlang onderzoek gevoerd naar de mechanismen achter kwetsbaarheid, moed, waardigheid, authenticiteit en schaamte.
 
In haar eerste Ted Talk met Nederlandstalige ondertiteling gaat ze in op ‘kwetsbaarheid’. In de tweede presentatie leidt ze je door het achterliggende moeras van  ‘schaamte’.
 
Haar onderzoeksresultaten zijn m.i. zo waardevol dat ze je niet onberoerd kunnen laten. Noch als leidinggevende, noch als mens.
 
 
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.