Is deze mail niet goed te zien? Klik hier
Nieuwe Vide
PERSBERICHT 07-04-2015
 Nieuwe Vide maakt bekend dat per 1 mei 2015 Lennard Dost aantreedt als de nieuwe artistiek directeur van de Nieuwe Vide Art Space en Studio’s.

Lennard Dost wordt als artistiek directeur verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering en is tevens algemeen eindverantwoordelijk. De bedrijfsvoering en het zakelijk beleid blijft in handen van Lucien Ravensberg, zakelijk leider van Nieuwe Vide. Het zoeken van een dialoog met andere (kunst)disciplines alsook onderzoek in het verstevigen van de locatie op het Nieuwe Energie-terrein, vormen belangrijke beleidslijnen bij Nieuwe Vide.

De aanstelling is in 2015 24 uur per week. Lennard volgt Nathalie Hartjes op, die aantrad per 1 februari 2014 in deze functie, maar Nieuwe Vide verlaat met een nieuwe uitdaging als algemeen directeur van Showroom Mama in Rotterdam, het platform voor visuele cultuur en talentontwikkeling.

Het bestuur is verheugd snel een goede vervanger te hebben gevonden en kijkt uit naar de realisatie van de plannen van Lennard Dost en daarmee de voortzetting van de recent ingezette vernieuwing.  

Lennard Dost is freelance curator en kunstcriticus/journalist. Van januari 2012 tot januari 2014 was hij werkzaam als curator/artistiek leider bij kunstinitiatief VHDG uit Leeuwarden. In Leeuwarden was hij onder andere verantwoordelijk voor Social Sound (2013, over de sociale dimensie van muziek) en Lexicon/Leksikon (2013/2014, over accenten en dialecten).

Als freelance curator maakte hij onder andere WE ARE HERE BeCAUSE YOU WERE/ARE (t)HERE (2014, over de morele en geografische grenzen van Europa), In Search of… (2012, over de erfenis van kunstenaar Bas Jan Ader), Popview + Lex van Rossen Award (2008 t/m 2011, over Europese muziekfotografie) en Reading the Drawing – Narrative in Contemporary Art and Comics (2006/2007, over kunst en strips).

In 2014 deed hij residencies bij Valletta 2018 in Valletta (Malta) en bij das weisse haus in Wenen (Oostenrijk). Momenteel werkt hij samen met Mare van Koningsveld aan een tentoonstelling over hoe de maatschappij omgaat met vergrijzing (The Culture of Ageing, Valletta, 2015).

Daarnaast was Lennard van 2011 t/m 2013 adviseur bij het Mondriaan Fonds, en is hij lid van de Werkveldadviesraad van Academie Minerva (Groningen).

Als criticus/journalist schreef hij van 2008 t/m 2010 voor de Volkskrant, en sinds 2010 voor het Belgisch kunstmagazine hART. Sinds 2015 schrijft hij tevens over kunst voor Het Financieele Dagblad. Daarnaast publiceerde hij in Metropolis M en Kunstbeeld.

Lennard studeerde Management, Economie en Recht (MER) aan de Hanzehogeschool in Groningen en daarna Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.
 
Meer informatie over Nieuwe Vide vindt u op www.nieuwevide.nl.

Het programma 2015 van Nieuwe Vide wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem en het Mondriaan Fonds.

artspace | studio's

MINCKELERSWEG 6 | 2031 EM HAARLEM | INFO@NIEUWEVIDE.NL | +31(0)23 5451581 | WWW.NIEUWEVIDE.NL


Deze mailing niet meer ontvangen? Klik hier om af te melden.
Don't want these email anymore? Click here to unsubscribe.