SprintPlus logo

 
Dyslexiesoftware binnen het Nationaal Programma Onderwijs
 
Het kabinet heeft op 17 februari 2021 het meerjarige Nationaal Programma Onderwijs aangekondigd. Met het extra geld kunnen scholen leervertragingen aanpakken en het onderwijs verbeteren door het inzetten van kansrijke interventies. Deze kansrijke interventies zijn ingedeeld in verschillende doelgebieden, waaronder het inzetten van digitale technologie.
 
SprintPlus is een goed voorbeeld van een digitaal hulpmiddel om de leerprestaties op school te bevorderen. Wij geloven sterk dat voorleessoftware verschil maakt voor leerlingen met lees- en spellingproblemen zoals dyslexie.
 

SprintPlus ondersteunt niet alleen bij het technisch lezen en spellen, maar biedt ook ondersteuning op het gebied van leesbegrip, woordenschat, leesstrategieën en studievaardigheden

 
Door de inzet van compenserende software verminder je belemmeringen door lees- en schrijfproblemen en vergroot je de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de leerling. Er kan weer zelfstandig en op het eigen cognitieve niveau gewerkt worden.
 
Ons team van orthopedagogen geven voorlichting, training en begeleiding om tot een effectieve inzet van het programma te komen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van SprintPlus en hoe we je hier bij kunnen ondersteunen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 
 
SprintPlus inzetten bij het Eindexamen
 
Leerlingen met een dyslexieverklaring mogen, naast tijdsverlenging, ook gebruikmaken van voorleessoftware bij het eindexamen. SprintPlus voldoet aan de eisen van het Examenbesluit. Hier vertellen we je meer over de regels omtrent het gebruik van voorleessoftware. Wil je weten waar je nog meer rekening mee moet houden bij het inzetten van dyslexiesoftware bij het Eindexamen? Lees dan onze blog.
 
 
Met vriendelijke groet,
Het SprintPlus team
 
SprintPlus Facebook
SprintPlus Twitter SprintPlus mail SprintPlus website