Nieuwsbrief #59 - Augustus 2017
 
     In deze uitgave  
 
Wie, wat, waar?
Elke maand geven wij u een update van één of meerdere projecten die via onze verwerkers zijn uitgevoerd met Liquid Rubber. Sommige zijn groot (qua oppervlak of qua liters), andere kleinschaliger, maar hiermee geven we een beeld van de vele toepassingsmogelijkheden die er zijn met Liquid Rubber. Heeft u vragen over een van deze projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Project:
Waterdicht dek met Liquid Rubber SprayGrade 
Beschrijving:
Liquid Rubber staat bekend om haar sterke chemische resistentie. Daarom is de toepasbaarheid bij chemische bedrijven eindeloos.
 
Liquid Rubber dient hier als vloeistofdichte afdichting voor dit opvang reservoir. Indien er een chemische lekkage ontstaat dan dient het chemische water opgevangen te worden in een reservoir. Dit reservoir dient dan volledig vloeistofdicht te zijn in verband met veiligheidseisen. Liquid Rubber voorziet hier een naadloze waterdichte beschermlaag die resistent is tegen alle mogelijke chemicaliën.
 
Nadat de ondergrond grondig is gereinigd, is Liquid Rubber HBS200 aangebracht in de hoek van het betondek naar de opstand. Liquid Rubber HBS200 is bewapend met Geotextiel voor een sterke overbrugging. Vervolgens is het gehele dek afgespoten met Liquid Rubber SprayGrade om het reservoir zo te voorzien van een volledige naadloze waterdichte afdichting.
 
Een snelle en solide applicatie. Liquid Rubber heeft als bijkomend voordeel dat de applicatie volledig koud is en dat de producten 100% milieuvriendelijk zijn. In een chemische omgeving als dit project, is dit een erg groot voordeel.
Foto's: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project:
Kimnaad afdichting met Liquid Rubber BelowGrade
Beschrijving:
Een goede afdichting van een kimnaad is essentieel in de meeste bouwprojecten. De aansluiting op de fundering is altijd een kritisch punt. Liquid Rubber wordt veelvuldig gebruikt voor een dergelijke afdichting. Liquid Rubber heeft de unieke eigenschappen om op dit detail een naadloze en blijvend flexibele waterdichting te realiseren. Zelfs als de ondergrond nog licht vochtig is, kan het Liquid Rubber nog verwerkt worden.
 
De kimnaad wordt eerst ingewerkt met een laag HBS200 in combinatie met Geotextiel. Het geheel wordt vervolgens afgespoten met een laag Liquid Rubber BelowGrade om zo een volledige naadloze afdichting te realiseren. Dit product kent een flexibiliteit van 900% dat ruim voldoende is om de werking van de kimnaad te kunnen opvangen.
 
Wederom een tevreden opdrachtgever!
 
Foto's: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Project:
Luchtdicht afdichten op Curaçao met Liquid Rubber HBS200 
Beschrijving:
De hoogwaardige kwaliteit van Liquid Rubber wordt op vele plaatsen ter wereld gewaardeerd. Zo wordt Liquid Rubber nu al geruime tijd toegepast op het Caribische eiland Curaçao. Nederlands bouwbedrijf Ballast Nedam bouwt hier een nieuw ziekenhuis volgens de hoogwaardige Nederlandse kwaliteitsnorm. Zo is er ook bij dit project een Nederlandse gevelexpert ingeschakeld. De Liquid Rubber HBS200 wordt gebruikt voor een kwalitatieve afdichting rondom de kozijnen.
 
Liquid Rubber HB S-200 wordt met de kwast ingesmeerd op de aansluiting kozijn-binnenblad. Indien nodig wordt deze laag bewapend met geotextiel voor een eventuele naad overbrugging. Vervolgens wordt er een tweede laag over het geotextiel gesmeerd. Een eenvoudige, maar kwalitatief een hoogwaardige manier om de luchtdichting rondom de kozijnen te voorzien. Gezien de eenvoud kan dit door lokale werknemers uitgevoerd worden.
 
Een zeer mooi project met een tropisch tintje. Liquid Rubber is trots dat wij ons steentje kunnen bijdragen aan dit project.

  Foto's: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
Productintroductie Liquid Rubber
 
 
Nieuw overzicht mogelijkheden Liquid Rubber!
Liquid Rubber kent een diverse toepasbaarheid. Zo is Liquid Rubber in de woning- en u-bouw toepasbaar vanaf fundering tot nok.
 
Om dit helder in kaart te brengen is er op de Liquid Rubber website een helder overzicht te zien van alle toepassingsmogelijkheden. Door eenvoudig te klikken op de diverse onderdelen van het huis, ziet u direct de mogelijkheden met Liquid Rubber. De toepassingsmogelijkheden worden omschreven en ondersteund met beeldmateriaal.
 
Klik direct op onderstaand overzicht om door de diverse mogelijkheden met Liquid Rubber te navigeren.
 
 
Foto: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube
Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video's die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!

                                        

Liquid Rubber Europe, Groot Mijdrechtstraat 15, 3641 RV  Mijdrecht